Liikelahjoista suosituimmat

liikelahjat

liikelahjat

Aineettomat vaihtoehdot saavuttavat yhä suurempaa suosiota lahjojen joukossa, eivätkä liikelahjat ole tästä poikkeus. Osuvasti valittu elämys on varma keino jäädä yhteistyökumppanin tai asiakkaan mieleen. Elämyksellinen liikelahja kannattaakin valita niin, että lahja jättää myönteisen ja kestävän muiston sekä vahvistaa lahjan antajan ja saajan välistä suhdetta.

 

Mieluisan ja mieleenpainuvan lahjan keksiminen yhteistyökumppaneille tai asiakkaille saattaa olla erityisen haastava lahjavalinta: liikelahjan kohde ei välttämättä ole kovin tuttu, eikä lahjatoiveita ole mahdollista kysellä etukäteen. Sopivanlaisen lahjan löytäminen on lisäksi sitä tärkeämpää, mitä vähemmän lahjan vastaanottajaa tuntee, jotta suhde rakentuisi lahjan avulla myönteiseen suuntaan. Onneksi moni elämys on sellainen, josta on helppo tietää monen pitävän, eikä lahja kuitenkaan ole tylsä tai tavanomainen. Päinvastoin – jännittävä kokemus, rentouttava hetki tai uuden taidon oppiminen ovat elämyksiä, jotka erottuvat edukseen liikelahjojen joukossa.

 

Tällä hetkellä suosituimpia liikelahjaelämyksiä ovat illallinen pimeässä, Ferrari- ja kartingajelut sekä ElämysLahjojen arvolahjakortti. Illallinen pimeässä on matalan kynnyksen elämys, joka ei vaadi kokijaltaan erityisiä taitoja tai valmistautumista. Täydellisen pimeyden tuoman jännityksen, makujen arvailun ja maukkaan illallisen yhdistelmä jää kuitenkin taatusti mieleen.
Myös karting-ajelua on helppo kokeilla, ja siinä vauhdin hurman ja kilpailun imun pääsee kokemaan lyhyessäkin ajassa. Karting-ajelu sopii näin ollen myös kiireiselle lahjan saajalle. Ferrari-ajoelämys irrottaa varmasti lahjan saajan arjen rutiineista, ja ajelusta kuvattavan videon kautta hulppeaan hetkeen voi palata yhä uudelleen. (Lue täältä, millainen elämys Ferrari-ajelu on aurinkoisena kesäpäivänä).

 

Muita suosittuja ja liikelahjoiksi hyvin sopivia elämyksiä ovat esimerkiksi juoma- tai ruoka-aiheiset kurssit tai erilaiset seikkailupuistot. Kursseja löytyy niin viinin, oluen kuin suklaan tai sushinkin ystäville. Seikkailupuistoissa taas voi päästä haastamaan itseään hauskalla tavalla ja isollakin porukalla. Jos lahjan halutaan pistävän reilusti vauhtia liikesuhteisiin, valinnaksi sopii vaikkapa tuulitunnelilento tai avoin rallikokeilupäivä. Jos sen sijaan lahjalta haetaan rauhallisempaa yhdessäoloa, tilausristeilyn tai melontaretken kaltaiset elämykset ovat kätevä vaihtoehto.
Liikelahjoiksi valitaan siis mielellään hieman jännittäviä, mutta lähes kaikille sopivia kokemuksia. Jos lahjan saajan mieltymyksistä ei ole tietoa, parhaiten lahjan sopivuuden varmistaa tietysti ElämysLahjojen avoimella lahjakortilla; elämys on taattu, mutta saaja voi itse valita niistä suosikkinsa.

Tsekkaa tästä viisi erilaista ideaa kolleegallesi, yhteistyökumppanillesi tai asiakkaallesi!

– Tuuli

Suositellut artikkelit

1 Comment

Comments are closed.